Voordelen Separaad

Wanneer je hebt besloten te gaan scheiden kun je een advocaat inschakelen of een ‘bemiddelaar’ of ‘mediator ‘.

Wanneer het u uitkomt

In de eerste plaats kan de afspraak ’s avonds worden ingepland bij mij op kantoor. Wellicht dat dit beter uitkomt. Overdag kan uiteraard ook. Separaad is telefonisch of per e-mail heel goed bereikbaar, zowel doordeweeks als in het weekend. Er wordt heel snel gereageerd op uw vragen want kantoortijden bepalen dit namelijk niet. Waarom zou je moeten wachten tot het bijvoorbeeld maandag is of de volgende ochtend als je nu een vraag of probleem hebt? Nog tien redenen die pleiten voor Separaad:

1. Het is (veel) goedkoper

Wanneer een mediator ingeschakeld wordt, kunnen beide partijen de kosten delen. In tegenstelling tot een advocaat. Daar moet ieder een aanzienlijk bedrag vooruit betalen om het proces überhaupt te starten. Ook ligt het uurtarief van een advocaat hoger dan dat van een mediator. Het verschil loopt vaak op tot duizenden euro’s.

2. U heeft zelf de controle over het proces

De partijen bepalen zelf hoe snel of langzaam het proces verloopt. Mediation bespaart vaak vele maanden van nodeloze onzekerheid die de gang via een advocaat met zich meebrengt. Velen proberen ook zelf hun scheiding te regelen maar onderschatten hoeveel papierwerk hiermee gemoeid is. Een mediator neemt deze taak van zijn cliënten over, waarbij u toch zelf zicht en controle op het proces houdt door duidelijke uitleg en voortdurende informatievoorziening door de mediator.

3. Het is makkelijker voor de kinderen

Voor kinderen is het al traumatisch genoeg als de ouders gaan scheiden. Als ze echter zien dat de ouders samenwerken, zal het de pijn een beetje verzachten. De rol van man en vrouw gaat naar ‘vader’ en ‘moeder’.

4. Het is makkelijker voor uzelf

scheidingsproces loopt na de scheiding vaak door, met name als er kinderen zijn. De mediator begeleidt de partijen om tijdens en na de scheiding zo goed mogelijk met elkaar om te gaan en met elkaar te communiceren.

5. U kunt op ieder moment alsnog overstappen naar een advocaat

Echt u niet tevreden zijn over de Mediation, kunt u alsnog op ieder gewenst moment overstappen naar een advocaat. Alle informatie die met de mediator besproken is, wordt vertrouwelijk behandeld en overgeheveld naar de advocaat. Maar wist u dat 80 procent van de mensen die naar een advocaat gaan, denken dat ze gaan ‘winnen’?

6. U krijgt ieder dezelfde informatie

In tegenstelling tot een mediator, kan een advocaat vaak 1 partij voorzien van informatie. Een Mediator kan zoveel mogelijk informatie aan beiden geven zodat de partijen zelf eerlijke beslissingen kunnen nemen. Ook scheelt dit (enorm) in de kosten door directe communicatie.

7. Er is plaats voor emoties

Mensen die gaan scheiden willen heel graag hun verhaal kwijt en begrepen worden, ook naar elkaar toe. Als er twee advocaten zijn, kan dit leiden tot (onbedoelde) agressie naar de andere partner toe omdat men zijn of haar verhaal niet kwijt kan naar de ander toe. Een mediator is hierin getraind en kan beide partners hierbij assisteren.

8. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld

De discussies en informatie die uitgewisseld worden tijdens een Mediation sessie, worden vertrouwelijk behandeld. Dit kan leiden tot een zeer soepel gesprek waarin mogelijk nieuwe oplossingen gevonden worden waar beide partijen nog niet eens over nagedacht hebben en wat in beider voordeel kan zijn.

9. Het proces berust op de positieve kanten van beide partners

Bij Mediation gaan beide partijen vanuit een positieve houding te werk zodat er makkelijker tot een oplossing gekomen kan worden. In samenwerking met een eigen advocaat is vaak alleen maar het kunnen ‘winnen’ van belang. Dit zal de toekomstige omgang, ook als ouders zijnde, niet goed doen.

10. U heeft een mediator die ook financieel geschoold is en een ruime financiële ervaring heeft

Henk Schilder is van origine financieel planner (vanaf 1987) en tevens Master in Financial Planning. Hij wordt dus ondersteund door een ruime ervaring in onder andere hypotheken, pensioenen, verdeling woning, alimentatieberekeningen etc. Met name worden de fiscale gevolgen duidelijk gemaakt.

Neem nu vrijblijvend contact met ons op.